Jysk Rejsevaccination logoJysk Rejsevaccination

Om Vaccination

Om Vaccination

Vaccination

Ved vaccination stimuleres vores immunforsvar præcis som hvis vi bekæmpede en infektionssygdom. Vores hvide blodlegemer laver såvel antistoffer som "dræberceller" således at immunforsvaret i fremtiden vil kunne nedkæmpe virus eller bakterier inden de kan nå at fremkalde sygdom hos os. Vaccinerne vil typisk bestå af dræbte mikroorganismer som f.eks Hepatitis-A vaccinen eller svækkede levende mikroorganismer som f.eks gul feber vaccinen.

Er der nogen risiko?

Vaccination indebærer altid en lille risiko for bivirkninger. Oftest er der blot tale om en lokal reaktion med rødme og ømhed. Ind i mellem kan der også opstå feber og muskelsmerter efter vaccinationen.

Inden vaccinationen vil du blive informeret om de almindelige bivirkninger der kan opstå efter vaccination. Der har i medierne været meget skriveri om risiko ved vaccination og du er meget velkommen til at spørge os. I meget sjældne tilfælde kan man få en allergisk reaktion. Vi er  uddannede til at behandle sådanne bivirkninger, hvis de skulle opstå - også i dit hjem. Risikoen hos dig er således ikke større en ved vaccination i klinikken

Hvordan foregår vaccination

Hos børn >1år og voksne foregår vaccination i den store skuldermuskel på ydersiden af overarmen. Det er derfor i dette område det lokal-bedøvende EMLA plaster skal placeres hvis I benytter dette inden vaccination.